Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

16 jan ‘19

Goed Nieuws! Ook het buitengebied van Krimpenerwaard krijgt glasvezel

In september dit jaar is GlasDraad gestart met een campagne om glasvezel in het buitengebied van Krimpenerwaard te realiseren. De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad Krimpenerwaard direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Op 1 oktober jl. werd de campagne van GlasDraad Krimpenerwaard enthousiast afgetrapt. Bewoners konden zich direct inschrijven bij één van de vier serviceproviders. In samenwerking met een grote groep lokale ambassadeurs en het GlasDraad glasvezelteam werd de grens van 40% in het laatste weekend van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

Wethouder Jan Vente; “Juist op het platteland kan glasvezel voor een goede leefbaarheid zorgen. Daarnaast is in onze regio veel economische activiteit waarvoor de beschikking over snel internet essentieel is. De gemeente had snel internet als doelstelling en dit project draagt hier zeer veel aan bij. We zijn dan ook verheugd dat GlasDraad de benodigde 40% voor de aanleg heeft behaald.”

Actieve en enthousiaste ambassadeurs
“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad campagneleider Henk Jan Witteveen.

Globale planning
Inmiddels is GlasDraad Krimpenerwaard druk in overleg met de gemeenten en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. De planning is dat een deel van de bewoners al eind 2019 wordt voorzien van glasvezel. Na de kerst worden de materialen besteld en in loop van februari zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt.