Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

27 may ‘20

Eerste adres in buitengebied Flevoland aangesloten op glasvezel

In het buitengebied van Lelystad is de eerste woning aangesloten op het nieuwe glasvezelnetwerk van GlasDraad Flevoland. Een bijzondere mijlpaal, die het startpunt vormt voor meer dan 1800 aansluitingen in het buitengebied van de provincie Flevoland. Na een uiterst succesvolle vraagbundeling in 2019 en de daaropvolgende aanleg van alle basisinfrastructuur, vormen de huisaansluitingen de laatste fase in het aanlegtraject.


Felicitaties gedeputeerde en wethouders

Vanwege de corona-maatregelen werd er in aangepaste vorm stilgestaan bij dit bijzondere moment. Via een digitale videoverbinding feliciteerden gedeputeerde Jop Fackeldey, wethouders Irene Korting (Dronten), Egge Jan de Jonge (Zeewolde), John van den Heuvel (Lelystad) en Arnold Michielsen van LTO Noord de bewoners met hun gloednieuwe verbinding, die vervolgens door serviceprovider Multifiber werd geactiveerd. “Het is ontzettend mooi dat we straks de eerste provincie van Nederland zijn waar iedereen is aangesloten op glasvezel. Dat laat zien dat we de pioniersmentaliteit nog niet zijn kwijtgeraakt”, besloot gedeputeerde Fackeldey de digitale bijeenkomst. 


2020: het jaar van de afronding
Dit jaar ontvangen alle aangemelde bewoners hun glasvezelaansluiting, waarmee het project zal worden afgerond. Dat stemt Harold Smeeman, namens GlasDraad projectleider van de aanleg in Flevoland, uiteraard zeer tevreden: “We zijn als GlasDraad enorm blij om de bewoners van het mooie buitengebied in Flevoland aan te gaan sluiten op het glasvezelnetwerk. Een mooie stap voor de gehele provincie!”