Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Over Glasdraad

Over GlasDraad

Wij zijn GlasDraad. Opgericht met de ambitie om bewoners en ondernemers in de buitengebieden en kleine kernen toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. Nu gesteund door Glaspoort, een samenwerking tussen KPN en APG, en de beursgenoteerde investeringsmaatschappij TINC, beschikken we over volop expertise en ervaring in eigen huis voor de uitrol en aanleg van glasvezel in heel Nederland. Het projectteam van GlasDraad heeft gezorgd voor meer dan 30.000 glasvezelaansluitingen in Nederland en was eerder betrokken bij de bouw van meer dan 250.000 aansluitingen voor Reggefiber, CIF en Mabib.

GlasDraad ontwikkelt breedbandinfrastructuren door middel van de aanleg van moderne glasvezelnetwerken. Dit doen wij in samenwerking met gerenommeerde serviceproviders. De serviceproviders leveren de diensten aan consumenten en ondernemers, zodra het netwerk ‘belicht’ is. Wij nemen de volledige ontwikkeling van de netwerkinfrastructuur voor onze rekening. Zo zorgen wij voor de benodigde projectfinanciering, alle technische voorbereidingen, bouwvergunningen, overeenkomsten met de serviceproviders op het netwerk, aannemersselectie, de bouw van het netwerk en het beheer.

Veelal werken wij in nauwe samenwerking met bestaande, lokale initiatieven en hun ambassadeurs. Ook verzorgen wij de communicatie naar bewoners, ondernemers en andere stakeholders gedurende het project met herkenbare, op de lokale markt afgestemde campagnes.

Dochterondernemingen

Vanaf maart 2021 zijn de volgende dochterondernemingen van Glasdraad B.V. geregistreerd:

Mabin Groningen B.V.
Glasdraad Groene Hart B.V.
Glasdraad Groene Hart II B.V.
Glasdraad Groene Hart III B.V.
Glasdraad Drenthe B.V.
Glasdraad Krimpenerwaard B.V.
Glasdraad Landelijk Amsterdam Noord B.V.
Glasdraad Haarlemmermeer B.V.
Glasdraad Flevoland B.V.
Glasdraad Westerkwartier B.V.
Glasdraad Bollenstreek B.V. 
Glasdraad Oldambt B.V. 
Glasdraad Groningen B.V.
Glasdraad Zeeuws Vlaanderen B.V.
Glasvezel Pekela B.V.
Glasvezel Edam-Volendam B.V.
Glasdraad Zeeland B.V.
Glasdraad Zeeland II B.V.
Glasdraad Westerkwartier II B.V.