Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

19 apr ‘19

Rekam, GlasDraad en KPN werken samen bij verdere uitrol glasvezel Gouda

Rekam en GlasDraad gaan voor de verdere uitrol van het Rekam-glasvezelnetwerk in de Goudse wijken Bloemendaal, Plaswijck en Goverwelle ook samenwerken met KPN. Op dit moment heeft Rekam bijna 10.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd in Gouda, wat gelijkstaat aan ongeveer 30% van de stad. Door de samenwerking met KPN en GlasDraad wil Rekam de uitbreiding van het glasvezelnetwerk in Gouda versnellen. Op dit open netwerk mogen alle serviceproviders hun diensten aanbieden.

Keuzevrijheid providers
De aanwezigheid van KPN betekent voor bewoners dat zij straks diensten kunnen afnemen bij KPN en alle andere bekende providers. Zo kunnen mensen eenvoudig overstappen op een glasvezelpakket bij hun huidige provider en van diverse voordelen genieten, zoals behoud van hun e-mailadres. Doordat Rekam haar netwerk altijd openstelt voor alle providers, zijn er altijd meerdere aanbieders beschikbaar op het glasvezelnetwerk.

Rekam
Om klanten nog beter te kunnen bedienen is netwerkbeheerder Rekam vanaf 2012 gestart met de uitrol van glasvezel in Gouda. De teller staat nu op bijna 10.000 glasvezelaansluitingen. Aangezien het in Gouda gaat om meer dan 30.000 adressen, is Rekam dus al een heel eind op weg met de verglazing van de gehele stad. In samenwerking met GlasDraad en KPN wordt het tempo van deze uitrol de komende tijd verder opgeschroefd. Meer informatie over dit project is te vinden op rekamglasdraad.nl.