Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Waarom glasvezel?

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een hele dunne draad van glas en maakt het mogelijk data te transporteren, met hoge snelheid over grote afstanden. Veel meer bestanden en veel sneller dan met kabel of ADSL. Bij glasvezel is sprake van een unieke verbinding tussen twee punten, elke gebruiker heeft een eigen glasvezelkabel naar de meterkast en hoeft die verbinding niet te delen. Oorspronkelijk werd glasvezel toegepast op hoofdroutes omdat daar de meeste capaciteit nodig is. Voor de distributie naar de woningen en bedrijven boden de koper- en COAX verbindingen voldoende capaciteit. Inmiddels zijn grote delen van de leidingen door glasvezel vervangen en rukt glasvezel steeds verder op richting de consument. Intussen zijn we toe aan de laatste fase: het aanleggen van glasvezel tot in de meterkast. Glasvezel is bij uitstek de technologie om de ontwikkelingen bij te houden. Zo blijft u helemaal bij de tijd. Bovendien is uw woning beter verkoopbaar, want een huis met snel internet is klaar voor de toekomst.

Waarom kiezen voor glasvezel?

Snel internet is in de huidige maatschappij cruciaal geworden. Iedereen van jong tot oud heeft er elke dag mee te maken. Van het regelen van uw bankzaken, werken op afstand tot onderwijs via intranet: overal heeft u een snelle internetverbinding voor nodig. Bovendien krijgt u met glasvezel de beschikking over meer dan 100 tv-zenders die ook bij slecht weer nog net zo helder blijven. Dat is een grote stap in de goede richting. Want de buitengebieden en kleine dorpen zijn net zo belangrijk als de grootstedelijke gebieden van Nederland. Met glasvezel staat u weer met twee benen in het heden en bent u klaar voor de toekomst.

De voordelen op een rijtje

 
 • Een toekomstvast nieuw glasvezelnetwerk
 • Een zeer snelle en stabiele internetverbinding
 • Met meerdere apparaten tegelijk online
 • Up- en downloaden met dezelfde hoge snelheden
 • Keuzevrijheid: veel bekende serviceproviders bieden diensten aan over ons netwerk 
 • Meegaan met de laatste digitale ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderwijs, smart farming en beveiliging
 • Betere verkoopbaarheid van uw woning

Glasvezel: voor elk wat wils

Voor gezinnen en jongeren

Surfen op internet blijft een favoriete bezigheid in het hedendaagse gezin. Van het opzoeken van informatie en vakanties boeken tot mail bekijken, videobellen, gamen en studeren: het kan allemaal online. Dat geldt ook voor televisiekijken. Met glasvezel zult u een veel stabielere verbinding hebben, waar ook in huis. Steeds meer apparaten worden bovendien slim en op afstand bediend. De verwarming, verlichting en gordijnen bijvoorbeeld, maar ook extra veiligheidsopties zoals deurcommunicatie, valdetectie, brandmelders en camera’s in en om het huis. En ook het contact met de school van de kinderen en de huisarts vraagt om een snelle, veilige en betrouwbare verbinding. Glasvezel dus.

Jongeren kunnen tegenwoordig niet meer zonder internet. Een goede internetverbinding is niet alleen nodig voor school en studie, maar ook voor activiteiten als sport en muziek. En welke jongere houdt er nu niet van gamen? Tussen het studeren door even ontspannen op de gameconsole, tablet of computer. Met glasvezel geen probleem.

Voor ouderen

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen in de vertrouwde omgeving, is een wens van menig oudere. Dat kan met zorg op afstand. En dus met glasvezel. Ook de (thuis)zorg werkt steeds meer digitaal. Niet alleen om het contact met vrienden en familie te bevorderen, maar ook om de veiligheid en zelfredzaamheid te vergroten. Tot slot zullen ook zorgaanbieders steeds meer gebruikmaken van de digitalisering, denk bijvoorbeeld aan:

 • mobiel cameratoezicht;
 • het doorgeven van instructies en bieden van hulp op afstand;
 • even contact met elkaar hebben om te kijken hoe het gaat en wat er die dag op de planning staat.

Er zijn nog tal van andere redenen waarom snel internet belangrijk voor u kan zijn. Televisie kijken wordt alleen maar mooier, u beschikt met glasvezel over superscherp beeld. Series kijken van bijvoorbeeld Netflix wordt zo alleen maar leuker. Ook voor videobellen met familie en vrienden is glasvezel fijn. Skypen is zeer gemakkelijk met een snelle en stabiele glasvezelverbinding. Ieder moment van de dag. En uw woning is gewoonweg meer waard en makkelijker verkoopbaar.

Voor agrariërs en glastuinbouw

Internet speelt een steeds grotere rol in de agrarische wereld. Het moet betrouwbaar zijn, snel werken, veilig zijn en klaar zijn voor alle toekomstige ontwikkelingen. Nu echter al wordt internet in de sector intensief gebruikt voor:

 • het digitaal aanleveren van informatie voor de overheid;
 • het aansturen en monitoren van melkrobots, mestschuifrobots en voerrobots;
 • managementprogramma’s en robots updaten;
 • via internet contact met afnemers;
 • de inkoop van grondstoffen en voer.

Voor bedrijven

Bijna ieder bedrijf heeft een website en de meeste daarvan zijn ook actief op social media. Deze kanalen worden allemaal online beheerd. Mailen en bellen zijn nog steeds de ideale manier om klantcontacten te onderhouden. Maar u doet nog veel meer via internet. Informatie versturen, uw btw-aangifte en andere financiële zaken, bestellingen plaatsen en misschien wel uw webshop beheren. Met supersnel en betrouwbaar glasvezel kunt u vertrouwen op de hoogste kwaliteit.