Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Initiatieven

GlasDraad Westerkwartier Zuid

Goed nieuws voor bewoners van de kleine dorpen en de buitengebieden van het zuidelijke deel van de gemeente Westerkwartier. Er komt glasvezel in uw woning, althans als minimaal 40% van de bewoners in de buitengebieden en kleine dorpen zich aanmeldt. Ook de verafgelegen woningen komen hiervoor in aanmerking.

Een deel van de gemeente Westerkwartier heeft inmiddels al glasvezel, maar we zijn standvastig om ook het zuidelijke deel aan te leggen, zowel de kleine dorpen als de buitengebieden.

Als op 22 juli 2024 minstens 40% van de adressen in de kleine dorpen en het buitengebied meedoet, gaat de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk in Westerkwartier Zuid van start.
Westerkwartier Zuid

Glasdraad Westerkwartier Zuid
glasdraad goes kapelle

GlasDraad Goes Kapelle

GlasDraad wil een compleet nieuw glasvezelnetwerk aanleggen in de gemeenten Goes en Kapelle.

Wij komen naar alle dorpen en het buitengebied. Of u nu in Wolphaartsdijk, ‘s-Heer Arendskerke of Schore woont, iedereen krijgt de mogelijkheid zich in te schrijven. Wij vinden namelijk dat glasvezel beschikbaar moet zijn voor iedereen. Daarom leggen wij aan bij alle adressen waar nog geen glasvezel is aangelegd.

Op dit nieuwe glasvezelnetwerk krijgt u toegang tot maar liefst 15 serviceproviders, inclusief vertrouwde aanbieders zoals KPN.

Wilt u ook genieten supersnel en stabiel internet? Samen krijgen we het voor elkaar! Als 40% of meer van de inwoners zich inschrijft, starten wij met de aanleg. Op onze initiatief website vindt u meer informatie over het aanbod.

Inschrijven kan tot en met 13 mei 2024.

Goes Kapelle

GlasDraad Borsele

GlasDraad wil glasvezel aanleggen in de kleinere dorpen en het buitengebied in de gemeente Borsele. Onze focus ligt hierbij op plaatsen waar er nog geen andere aanbieders van glasvezel hebben aangelegd. Zelfs verafgelegen woningen komen hiervoor in aanmerking, zoals we dat ook succesvol hebben gedaan in Zeeuws-Vlaanderen.

Hierdoor bieden we de bewoners de mogelijkheid tot een betaalbaar en betrouwbaar glasvezelnetwerk, waarbij ze kunnen kiezen uit maar liefst 15 verschillende serviceproviders, waaronder bekende namen zoals KPN.

Met een glasvezelnetwerk zullen bewoners binnenkort kunnen genieten van stabiel en snel internet, evenals hoogwaardige televisie- en telefoniediensten.

Om de aanleg van het glasvezelnetwerk te realiseren, moet 40% van de bewoners in de dorpen en buitengebieden zich inschrijven.

De inschrijvingsperiode loopt tot en met 8 april 2024.

Borsele
campagnebeeld Borsele
afbeelding met diverse participanten in het Edam-Volendam glasvezel traject

GlasVezel Edam-Volendam

GlasDraad en de Gemeente Edam-Volendam slaan de handen ineen om een nieuw glasvezelnetwerk naast het bestaande kabel-tv-netwerk van de gemeente te realiseren.

Onder de naam GlasVezel Edam-Volendam is het doel om kosteloos 14.000 adressen in de gemeente aan te sluiten op dit nieuwe netwerk. Providers zoals KPN en Ziggo zullen hun diensten aanbieden, samen met 9 andere serviceproviders.

Bewoners kunnen zich tot 11 december 2023 aanmelden voor deze gratis glasvezelaansluiting. De aanleg is al begonnen, waardoor de eerste bewoners begin 2024 kunnen profiteren van snelle internetverbindingen.

Dit initiatief opent de deur naar thuiswerken, zorg op afstand, interactieve televisie en snel onderwijs, waardoor inwoners toegang krijgen tot tal van mogelijkheden.

Edam-Volendam

GlasDraad Amstel Vecht en Venen

GlasDraad start een glasvezelcampagne in de gemeente Amstelveen, Stichtse Vecht, Ronde Venen en Ouder-Amstel. Vanaf 15 september is  deze campagne van start gegaan, specifiek gericht op bewoners in de dorpen en buitengebieden van deze gemeenten.

Het hoofddoel is om hen toegang te bieden tot een betaalbaar en betrouwbaar glasvezelnetwerk, waarbij ze kunnen kiezen uit maar liefst 17 verschillende serviceproviders. Met een glasvezelnetwerk zullen bewoners binnenkort kunnen genieten van stabiel en snel internet, evenals hoogwaardige televisie- en telefoniediensten.

Om de aanleg van het glasvezelnetwerk te realiseren, moet 45% van de bewoners in de dorpen en buitengebieden zich inschrijven. De inschrijvingsperiode loopt tot en met 18  december 2023

Amstel Vecht en Venen

campagnebeeld AVV
campagnebeeld zeeuwsvlaanderen

GlasDraad Zeeuws-Vlaanderen

GlasDraad wil glasvezel aanleggen in Zeeuws-Vlaanderen. Een grootschalig project, waarbij 25000 adressen in alle kleine dorpen én het buitengebied van de gemeente Hulst, Sluis en Terneuzen de mogelijkheid krijgen tot stabiel, betrouwbaar en toekomstbestendig internet via een eigen glasvezelverbinding. En dat met meer dan 17 dienstenaanbieders met vele abonnementen voor internet, televisie en telefonie.

Wij maken hierin geen uitzonderingen: glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn. Zo zorgen we er samen voor dat Zeeuw-Vlaanderen klaar is voor de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Als 40% van de adressen in zich aanmeldt vóór 18 juli 2022 starten we met de aanleg van glasvezel.

Zeeuws-Vlaanderen

GlasDraad Groene Hart

Eerder legde GlasDraad Groene Hart al glasvezel aan in de buitengebieden van het Groene Hart. Nu zijn de dorpen aan de beurt. Als bewoner of ondernemer van de kleine dorpen in de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem krijgt u nu unieke kans om ook te profiteren van toekomstbestendige glasvezelnetwerk.

Van 25 september tot en met 13 december 2021 houden we onze vraagbundeling. Tijdens deze periode kunt u zich aanmelden voor glasvezel. Als minimaal 40% van de bewoners en ondernemers zich aanmeldt bij GlasDraad, is de aanleg van glasvezel een feit.

Groene Hart kleine kernen
Afbeelding van plastic koe op boot

GlasDraad Drenthe

In 2018 vond er een succesvolle vraagbundeling plaats in het buitengebied van Emmen. Inmiddels is het buitengebied voorzien van een glasvezelnetwerk. En nu is het tijd voor de kleine kernen en de gebieden net buiten de bebouwde kom. Als bewoner of ondernemer van Emmen krijgt u nu unieke kans om ook te profiteren van toekomstbestendige glasvezelnetwerk. Van 28 april tot en met 12 juli 2021 houden we onze vraagbundeling. Tijdens deze periode kunt u zich aanmelden voor glasvezel. Als minimaal 50% van de bewoners en ondernemers zich aanmeldt bij GlasDraad, is de aanleg van glasvezel een feit. Drenthe kleine kernen

GlasDraad Groningen

Eerder legde Mabin Groningen (onderdeel van GlasDraad) al glasvezel aan in het buitengebied. Nu is het tijd voor de kleine kernen. Als bewoner of ondernemer van Westerwolde en Stadskanaal krijgt u nu unieke kans om ook te profiteren van toekomstbestendige glasvezelnetwerk. Van 6 april tot en met 21 juni 2021 houden we onze vraagbundeling. Tijdens deze periode kunt u zich aanmelden voor glasvezel. Als minimaal 50% van de bewoners en ondernemers zich aanmeldt bij GlasDraad, is de aanleg van glasvezel een feit.

GlasDraad Oldambt

GlasDraad wil glasvezel aanleggen in de kleine kernen en het buitengebied van Oldambt. Zo genieten straks ook 10 kleine kernen en ongeveer 500 adressen in het buitengebied van Oldambt van razendsnel en toekomstbestendig internet. Op 1 september start GlasDraad Oldambt met de vraagbundeling. Als op 30 november 2020 minstens 50% van de adressen in de kleine kernen en het buitengebied meedoet, gaat de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk in Oldambt van start.

Oldambt

GlasDraad Bollenstreek

Ook een uniek gebied als de Bollenstreek verdient razendsnel, betrouwbaar en toekomstbestendig internet. Daarom start GlasDraad Bollenstreek op 29 augustus 2020 een glasvezelcampagne het buitengebied en lintbebouwing van De Zilk, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Warmond en in de dorpskern De Engel. Bewoners en ondernemers uit zowel het buitengebied als enkele kernen kunnen zich tot en met 16 november 2020 inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Als 50% zich inschrijft, gaat de aanleg van het nieuwe glasvezelnetwerk in de Bollenstreek van start.

Bollenstreek

GlasDraad Westerkwartier

GlasDraad wil glasvezel aanleggen in de gemeente Westerkwartier. Een grootschalig project, waarbij 7300 adressen in alle kleine kernen én het buitengebied van Westerkwartier de mogelijkheid krijgen tot stabiel, betrouwbaar en toekomstbestendig internet via een eigen glasvezelverbinding. En dat met meer dan 10 dienstenaanbieders met vele abonnementen voor internet, televisie en telefonie. Wij maken hierin geen uitzonderingen: glasvezel moet voor iedereen beschikbaar zijn. Zo maken we de gehele regio ook in Westerkwartier klaar voor de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Als 40% van de adressen in zich aanmeldt, krijgt de aanleg van glasvezel groen licht.

Westerkwartier

GlasDraad Haarlemmermeer

In april 2019 rondde GlasDraad Haarlemmermeer een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van Haarlemmermeer. Maar liefst 53% van de bewoners en ondernemers schreef zich in voor gigasnel glasvezel. Op dit moment zijn wij druk bezig met alle voorbereidingen voor de aanleg van het netwerk. Dit succes breiden wij natuurlijk graag uit naar de kleine dorpen en buurtschappen van Haarlemmermeer! Daarom ging op 18 mei 2019 onze glasvezelcampagne van start. Wanneer 40% van de bewoners en ondernemers uit het de kleine dorpen en buurschappen van Haarlemmermeer zich vóór 15 juli 2019 inschrijft, komt er hier ook glasvezel. Samen op weg naar glasvezel!

Haarlemmermeer kleine dorpen en buurtschappen

GlasDraad Flevoland

Glasvezel in het buitengebied van Flevoland is hard nodig. Op 19 maart is onze glasvezelcampagne in het buitengebied gestart. Deze campagne en de aanleg van het glasvezelnetwerk verloopt in nauwe samenwerking met bewonersgroepen, LTO Flevoland.

Glasvezel is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat, de werkgelegenheid en de infrastructuur, ook zorgt glasvezel ervoor dat u klaar bent voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Wanneer 50% van de bewoners en ondernemers uit het buitengebied van Flevoland zich vóór 17 juni 2019 inschrijft, komt er glasvezel. Samen op weg naar glasvezel!

Ga naar GlasDraad Flevoland

Haarlemmermeer

Op 15 februari 2019 gaf GlasDraad Haarlemmermeer in samenwerking met de gemeente de officiële aftrap voor de campagne voor glasvezel. Dat is hard nodig, want met glasvezel heeft u toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Glasvezel biedt u de mogelijkheid dat u klaar bent voor alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Wanneer 50% van de bewoners en ondernemers uit het buitengebied van Haarlemmermeer zich vóór 15 april 2019 inschrijft, komt er glasvezel. Samen op weg naar glasvezel!

Ga naar GlasDraad Haarlemmermeer buitengebied

Landelijk Amsterdam Noord

Glasvezel in Landelijk Noord is hard nodig. Het is niet alleen beter voor het ondernemersklimaat en de werkgelegenheid, ook zorgt het ervoor dat u klaar bent voor alle digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Inmiddels heeft ruim 60% van de bewoners en ondernemers zich aangemeld voor glasvezel. De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat dus door. GlasDraad Landelijk Noord start zo snel mogelijk met de voorbereidingen voor de aanleg. We verwachten nog voor de zomer te kunnen starten met de eerste graafwerkzaamheden. De meeste bewoners die zich hebben ingeschreven, kunnen tegen het einde van 2019 al genieten van hun nieuwe gigasnelle internetverbinding.

Ga naar GlasDraad Landelijk Amsterdam Noord

GlasDraad Drenthe

Op 18 september gaf GlasDraad Drenthe in samenwerking met de gemeente de officiële aftrap voor de campagne voor glasvezel. Dat is hard nodig, want met glasvezel heeft u toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Zo maken we ook het buitengebied van Emmen klaar voor de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Op deze manier zorgen we ervoor dat het buitengebied eindelijk eens vooroploopt.

Voordat de aanleg van glasvezel van start kan gaan, hebben we de voorwaarde dat meer dan de helft van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. Vraagbundeling noemen we dat. Daarom hebben we iedereen gevraagd die graag snel internet en scherpe televisie wil zich vóór 1 december 2018 aan te melden. En dat is gelukt, we hebben ruim 50% behaald tijdens de vraagbundelingscampagne. De aanleg van glasvezel gaat door!

Ga naar GlasDraad Drenthe

GlasDraad Krimpenerwaard

Op 5 september gaf GlasDraad Krimpenerwaard in samenwerking met de gemeente de officiële aftrap voor de campagne voor glasvezel. Dat is hard nodig, want met glasvezel heeft u toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Zo maken we ook het buitengebied van Krimpenerwaard klaar voor de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Op deze manier zorgen we ervoor dat het buitengebied eindelijk eens vooroploopt.

Voordat de aanleg van glasvezel van start kan gaan, hebben we de voorwaarde dat minimaal 40% van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. Vraagbundeling noemen we dat. Daarom hebben we iedereen gevraagd die graag snel internet en scherpe televisie wil zich vóór 17 december 2018 aan te melden. En dat is gelukt, tijdens de vraagbundelingsperiode heeft ruim 40% van de bewoners zich aangemeld. De aanleg van glasvezel gaat door in Krimpenerwaard!

Ga naar GlasDraad Krimpenerwaard

GlasDraad Groene Hart Zuid

Op 15 maart 2018 gaf GlasDraad Groene Hart Zuid in samenwerking met de gemeentes Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk de officiële aftrap voor de glasvezelcampagne. Dat is hard nodig, want met glasvezel is er toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Zo is ook dit buitengebied voorbereid op de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Voor de aanleg van glasvezel is er de voorwaarde dat 40% van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. Vraagbundeling noemen we dat. Daarom zijn we onze glasvezelcampagne gestart in dit buitengebied, welke succesvol is afgerond. De aanleg van glasvezel Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk gaat door.

Naar GlasDraad Groene Hart Zuid

GlasDraad Groene Hart

Op maandag 8 januari 2018 gaf GlasDraad Groene Hart in samenwerking met de gemeentes Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost de officiële aftrap voor de campagne voor glasvezel. Dat is hard nodig, want met glasvezel is er toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Zo maken we ook het buitengebied klaar voor de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Voor de aanleg van glasvezel hebben we de voorwaarde dat meer dan de helft van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. En dat is gelukt. De aanleg van glasvezel in Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost gaat door!

Naar GlasDraad Groene Hart

Mabin Groningen

In Sellingen, Zuidoost Groningen, ondertekende Mabin in februari 2017 een convenant met de gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde en Bellingwedde, voor de uitrol van ruim 3.000 glasvezelaansluitingen in de buitengebieden. Samen met lokale initiatiefnemers, verenigd in de stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal, werkt Mabin aan de voorbereidingen voor dit project. Per 1 september startte Mabin in dit gebied met de vraagbundeling; een proces waarbij wordt geïnventariseerd of 50% van de inwoners meedoet. En deze vraagbundeling is succesvol verlopen. De aanleg van glasvezel in Stadskanaal, Vlagtwedde en Bellingwedde gaat door!

Naar Mabin Groningen

GlasDraad Drenthe

In 2018 vond er een succesvolle vraagbundeling plaats in het buitengebied van Emmen.

Inmiddels is het buitengebied voorzien van een glasvezelnetwerk. En nu is het tijd voor de kleine kernen en de gebieden net buiten de bebouwde kom. Als bewoner of ondernemer van Emmen krijgt u nu unieke kans om ook te profiteren van toekomstbestendige glasvezelnetwerk.

Van 28 april tot en met 12 juli 2021 houden we onze vraagbundeling. Tijdens deze periode kunt u zich aanmelden voor glasvezel. Als minimaal 50% van de bewoners en ondernemers zich aanmeldt bij GlasDraad, is de aanleg van glasvezel een feit.

Drenthe kleine kernen