GlasDraad Groene Hart Zuid

Op 15 maart gaf GlasDraad Groene Hart Zuid in samenwerking met de gemeentes Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk de officiële aftrap voor de glasvezelcampagne. Dat is hard nodig, want met glasvezel is er toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Zo is ook dit buitengebied voorbereid op de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Voor de aanleg van glasvezel is er de voorwaarde dat 40% van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. Vraagbundeling noemen we dat. Daarom zijn we onze glasvezelcampagne gestart in dit buitengebied. Wanneer minimaal 40% van de bewoners van het buitengebied zich aanmeldt, dan gaat de aanleg van glasvezel door.

Naar GlasDraad Groene Hart Zuid

GlasDraad Groene Hart

Op maandag 8 januari gaf GlasDraad Groene Hart in samenwerking met de gemeentes Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost de officiële aftrap voor de campagne voor glasvezel. Dat is hard nodig, want met glasvezel is er toegang tot razendsnel internet en superscherpe televisie. Zo maken we ook het buitengebied klaar voor de digitale ontwikkelingen op het gebied van werken, wonen, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Voor de aanleg van glasvezel hebben we de voorwaarde dat meer dan de helft van de huishoudens zich inschrijft voor een abonnement. En dat is gelukt. De aanleg van glasvezel in Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost gaat door!

Naar GlasDraad Groene Hart

Mabin Groningen

In Sellingen, Zuidoost Groningen, ondertekende Mabin in februari 2017 een convenant met de gemeenten Stadskanaal, Vlagtwedde en Bellingwedde, voor de uitrol van ruim 3.000 glasvezelaansluitingen in de buitengebieden. Samen met lokale initiatiefnemers, verenigd in de stichting Snel Internet Westerwolde Stadskanaal, werkt Mabin aan de voorbereidingen voor dit project. Per 1 september is Mabin in dit gebied gestart met vraagbundeling; een proces waarbij wordt geïnventariseerd of 50% van de inwoners meedoet.

Naar Mabin Groningen