Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

19 may ‘21

Aanleg glasvezelnetwerk GlasDraad Bollenstreek van start

Op woensdag 19 mei is de eerste schop in de grond gegaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van GlasDraad Bollenstreek. In aanwezigheid van de directeur van Glasdraad en maar liefst vijf wethouders van betrokken gemeenten, werd het startsein gegeven voor de aanleg van dit razendsnelle internet in onze regio.

Om de start van de aanleg feestelijk in te luiden, vond op woensdag 19 mei om 16.30 uur een officieel ‘eerste schop in de grond’ moment plaats. Aan de Catherijneweg in Lisse ter hoogte van nummer 4 staat het hoofdstation, vanwaar de glasvezel naar de huizen wordt uitgerold. Hier kwamen wethouders van de gemeente Hillegom, Lisse, Teylingen, Noordwijk en Katwijk, de aannemer Directa en vertegenwoordigers van GlasDraad Bollenstreek, waaronder directeur Pieter van Grunsven en projectleider Johan van den Berg, bijeen. Na een welkomstwoord vanuit Glasdraad, nam wethouder Roberto ter Hark van gemeente Noordwijk plaats in de graafmachine van de aannemer om de aanleg officieel te starten.

Ook waren er lokale ambassadeurs aanwezig die zich tijdens de vraagbundeling enorm hebben ingespannen om de campagne tot een succes te maken. Met iedereen werd, de coronaregels in acht nemend, geproost op een succesvolle campagne en de aanleg van het Glasdraad glasvezelnetwerk.

Daarna werden er ook nog twee geluksvogels getrokken uit alle bewoners die zich tijdens de ‘Vroege Vogel Actie’ van de campagne hebben ingeschreven. Zij krijgen hun aansluiting helemaal gratis!

De aanleg

Nu de eerste ‘schop’ de grond in is gegaan, wordt er begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de Bollenstreek. Glasdraad Bollenstreek houdt de bewoners via de website en per post op de hoogte van de planning en vorderingen. Naar verwachting wordt de aanleg medio 2022 voltooid. De adressen die zich hebben ingeschreven tijdens de vraagbundeling, kunnen dan gebruik gaan maken van de glasvezelverbinding. Achteraf instappen is nog mogelijk, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van offerte.