Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

27 may ‘20

Aanleg glasvezelnetwerk Haarlemmermeer van start gegaan

Op maandag 25 mei heeft Imad El Harichi namens Direxta de overeenkomst getekend met GlasDraad Haarlemmermeer voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Haarlemmermeer. GlasDraad Haarlemmermeer schroeft daarmee de bouwcapaciteit op voor het tweede deel van de aanleg. Met de firma Spitters was al eerder een overeenkomst gesloten om het eerste deel van het netwerk te realiseren. GlasDraad Haarlemmermeer rondde in 2019 een vraagbundeling af zowel het buitengebied als de kleine dorpen van de gemeente.

Convenant gemeente
Op 14 mei had GlasDraad al een convenant getekend met de gemeente Haarlemmermeer, waarin de belangrijkste werkafspraken zijn vastgelegd over de aanleg van het netwerk. De details werden via een online vergadering besproken, waarna het convenant door alle partijen is ondertekend. Een belangrijke stap, die een goede samenwerking met de gemeente bekrachtigt.

Start aanleg
Aannemer Spitters zette op 18 mei de eerste schep in de grond en is momenteel in de gebieden Abbenes en Buiten Kaag al bezig met graafwerkzaamheden. De eerste woningen zullen in augustus dit jaar worden aangesloten op het nieuwe netwerk. Ook wordt er inmiddels geschouwd in het gebied. Daarnaast zijn bijna alle locaties van de POP-huisjes (Point of Presence) bekend. Dit zijn locaties waar de providers hun apparatuur in plaatsen, om vervolgens alle woningen met een eigen glasvezel te voorzien van diensten. Deze POP-huisjes zijn inmiddels al besteld.