Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

20 nov ‘17

Aftrap glasvezelcampagne in Kaag en Braassem en Nieuwkoop

Circa 3100 huishoudens in de buitengebieden van Kaag & Braassem en Nieuwkoop krijgen zicht op glasvezel. DICO Snel Internet Buitengebied heeft een investeerder gevonden om de uitrol van een glasvezelnetwerk in het Zuid-Hollandse gebied mogelijk te maken. Op 21 november zal tijdens een feestelijk evenement het convenant met de gemeenten ondertekend worden. Het vraagbundelingstraject vindt in het eerste kwartaal van 2018 plaats. Bewoners kunnen zich in de periode van 8 januari tot en met 9 april 2018 aanmelden bij één van de deelnemende dienstenaanbieders voor een abonnement. Indien 50% van de bewoners een abonnement heeft afgesloten, krijgt het glasvezelnetwerk groen licht. De aanleg gaat dan medio april 2018 van start. Na de zomervakantie van 2018 zullen de eerste bewoners vervolgens gebruik kunnen maken van de diensten. De planning is dat iedereen die zich via een voorinschrijving heeft aangemeld voor 1 januari 2019 glasvezel in huis heeft en profiteert van snel internet, storingsvrije televisie en telefonie.

Vitaliteit en leefbaarheid
Wethouder Guus Elkhuizen van de gemeente Nieuwkoop is zeer verheugd dat er nu uitzicht is op snel internet in de buitengebieden. ‘Snel internet is zeer belangrijk voor de vitaliteit en leefbaarheid van onze buitengebieden. De ondertekening van het convenant is dus een mooie stap in het proces om dat voor elkaar te krijgen. Veel inwoners hebben vorig jaar al aangegeven geïnteresseerd te zijn in glasvezel via een interessepeiling van DICO. We kunnen nu aan de slag om dit daadwerkelijk te realiseren voor deze mensen.’

Aanbod
De glasvezelcampagne gaat in januari 2018 van start. Naast een abonnement bij een provider betalen bewoners een maandelijkse vastrechtvergoeding van € 15,- inclusief btw om de glasvezel met de woning te verbinden. Na 15 jaar kunnen bewoners de aansluiting afkopen voor € 15,-. Geïnteresseerden kunnen er ook voor kiezen om de aansluiting direct af te kopen voor € 1.815,- inclusief btw. Indien 70% van de bewoners zich tijdens de campagne aanmeldt, ontvangen alle inschrijvers € 75,- retour. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen voor de vroege inschrijvers.

In Kaag & Braassem en Nieuwkoop zullen 4 providers actief zijn op het glasvezelnetwerk. Multifiber en Solcon leveren diensten voor consumenten en de klein-zakelijke gebruiker, Cbizz en Weserve richten zich op zakelijke klanten.