Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

27 sep ‘21

Bouwbrief Groene Hart

De vakantieperiode is voor veel mensen weer achter de rug en ook wij zijn weer volop aan het werk in uw gebied. Tijdens de zomervakantie is er met een beperkte bezetting doorgewerkt, maar nu kunnen we de eindsprint inzetten voor de afronding van dit grootschalige project.

300 kilometer netwerk

Momenteel is er al ruim 320 km netwerk in de grond gelegd. We hebben dus al meer dan 95% van het netwerk aangelegd. Vooral in het gebied rondom Woerden (WD-01) wordt momenteel veel voortgang gemaakt.

Eerste aansluitingen Woerden geactiveerd

De huisaansluitingen in het laatste gebied worden momenteel gemaakt. We verwachten de meeste aansluiting de komende maand geactiveerd te hebben.

Eerste vakantieparken in het gebied Zevenhoven geactiveerd

In ZEV-01 is de aanleg op de vakantieparken en aan de kade gestart. De eerste woningen zijn nu geactiveerd. Voor de meeste parken is de aanleg nu gestart. We hebben nu voor bijna alle vakantieparken een oplossing gevonden. Helaas is dit voor Kromme Mijdrecht nog niet gelukt.

Aanleg in de Meije gestart.

In de zomer is de aanleg van de Meije gestart en civiel afgerond. Dit betekend dat de geul gegraven is en dat de kabels en buizen in de grond liggen. In de komende weken worden hier de eerste woningen geactiveerd. Helaas zullen er een tiental aansluitingen nog niet gemaakt kunnen worden. Hier komen damwanden te staan waardoor onze kabels nog niet aangelegd kunnen worden.

Aangepaste planning voor Hollandse kade en Uitweg

Helaas is de vergunning voor dit gebied afgekeurd. De stikstof berekening zou niet volgens de juiste norm zijn uitgevoerd. We mogen de werkzaamheden hier nog niet starten.

Over 6 tot 8 weken kunt u hier een nieuwe update van ons verwachten.