Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

18 jun ‘21

Bouwbrief Krimpenerwaard – buitengebied

We zitten alweer bijna op de helft van het nieuwe jaar. De lente begon nat en grijs, maar gelukkig is de zomer in aantocht. En dat is goed nieuws, want wij zijn buiten hard aan het werk.

Stolwijk (STL-01), Vlist (HAT-02) en Berkenwoude (BKW-01)

We waren goed op dreef in de gebieden Stolwijk, Vlist en Berkenwoude. Helaas wegen de laatste loodjes het zwaarst en kregen we te maken met onvoorziene vertragingen. We verwachten Stolwijk en Berkenwoude de komende weken af te ronden. Ook op de West- en Oost-Vlisterdijk in Vlist worden momenteel de huisaansluitingen gemaakt. Voor de Bonrepas in Vlist hebben we nieuwe plannen ingediend bij het Hoogheemraadschap om een verbinding te maken naar de Franse Kade. We verwachten dat we in augustus de huisaansluitingen kunnen realiseren.

Haastrecht (HAT-01)

In Haastrecht dienen we voor de Provinciale weg onze werkzaamheden af te stemmen met de provincie. Dit kostte meer tijd dan verwacht, maar we zijn eruit. We verwachten in augustus te graven en begin september de aansluitingen te maken.

HAT-03

Langs de Steinsedijk zijn we momenteel hard aan het werk. We verwachten begin augustus de aansluiting te maken.

Ouderkerk aan den IJssel (OIJ-01 en OIJ-02)

In Ouderkerk aan den IJssel zijn we druk bezig. We willen in juni het project op de Lageweg afsluiten. De Tiendweg Oost als Tiendweg West zijn reeds voorbereid. Het aansluiten van deze gebieden wacht echter op aansluiting in de bebouwde kom van Ouderkerk. Naar verwachting zal dat in augustus gebeuren. In juli verwachten wij te starten met de aanleg op de Kerkweg en de Oudelandseweg.

Dijk bij Hollandse IJssel

Langs de dijk van de Hollandse IJssel kunnen wij helaas nog geen glasvezel aanleggen in verband met het project KIJK van het Hoogheemraadschap. Hier wordt een gezamenlijke oplossing bedacht voor Stedin, waterleiding, riolering, glasvezel en de dijkverzwaring.

Gouderak (GDK-01)

In Gouderak wachten we op instemming van het Hoogheemraadschap. Deze vergunningsaanvraagfase duurt langer dan oorspronkelijk gedacht. Er zijn verder geen nieuwe vorderingen.

Bergambacht (BGA-01)

We zijn hard aan de slag in Bergambacht. We hebben te maken met vertraging bij bepaalde adressen. Het is ons doel om het complete gebied af te ronden in augustus.

Aangepaste planning

Op onze initiatiefpagina vind u de bijgewerkte planning per deelgebied

Over 6 tot 8 weken plaatsen wij weer een nieuwe update.