Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

20 sep ‘21

Bouwbrief Oldambt

De scholen zijn weer begonnen en ook wij zitten niet stil.

De contracten met de aannemer zijn voor de zomer afgerond en de eerste fysieke werkzaamheden zijn gestart. Een netwerk begint altijd met het plaatsen van de zogenaamde POP huisjes, dit zijn de locaties waar de apparatuur van de serviceprovider in komt. De basis van de eerste 3 POP huisjes zijn deze week geplaatst.

pophuisje fundering Oldambt

Gelijktijdig zijn wij ook gestart met de aanleg van de glasvezelkabels om het signaal van de providers richting Oldambt te krijgen. Voor het plaatsen van deze kabels moeten wij onder het spoor, de A7 en Windschoterdiep door, hiervoor zijn speciale boringen nodig. De gestuurde boringen worden gebruiksklaar gemaakt en de aanvraagprocedure voor het daadwerkelijk boren, verloopt voorspoedig. Wij verwachten in week 38 te kunnen beginnen met boren.

In de eerste twee gebieden Scheemda (SDA-01) en Midwolda (MWA-01) zijn we gestart met de werkzaamheden. De technische voorbereidingen zijn getroffen en de vergunningen zijn aangevraagd. We hadden gehoopt voor de zomervakantie te kunnen starten met de fysieke werkzaamheden, helaas hebben we enige vertraging opgelopen.

Schouwen

Om te bepalen wat de juiste locatie van de aansluiting is en hoe deze in uw huis komt, moet de aannemer bij u thuis langskomen. Dit noemen we schouwen. Hier zijn we momenteel druk mee bezig.
Na het schouwen kunnen we starten met de graafwerkzaamheden. U zult in de maand september dan ook graafploegen in de straten tegenkomen.

Informatieavonden

In de gebieden Scheemda en Midwolda worden deze maand informatieavonden omtrent de bouw georganiseerd. De uitnodiging hiervoor volgt.

Onze planning

Voor de gebieden: BRA-01 en BNS-01 zijn de civiele werkzaamheden (graafwerkzaamheden en plaatsen van de kabel) naar achter geschoven.

Op de homepagina vindt u meest recente planning voor alle gebieden.

Over 6 tot 8 weken kunt u hier een nieuwe update vinden.