Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

29 sep ‘21

GlasDraad Groene Hart start glasvezelcampagne gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Inwoners en ondernemers binnen alle kleine dorpskernen van de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem, te weten Noorden, Zevenhoven, Noordeinde, Korteraar, Papenveer, Hoogmade, Rijpwetering, Rijnsaterwoude, Nieuwe-Wetering en een klein deel van Woubrugge en Ter Aar kunnen binnenkort profiteren van stabiel en betrouwbaar internet.

Op 25 september 2021 start GlasDraad Groene Hart een campagne. Op 24 september is de campagne op feestelijke wijze afgetrapt bij voetbalvereniging NSV’46. Als op 13 december 2021 minstens 40% van de adressen meedoet, is de komst van glasvezel in deze dorpen een feit. Eerder realiseerde Glasdraad Groene Hart, al een succesvolle campagne in de buitengebieden van het Groene Hart.

Informatie voor bewoners

Vanaf 25 september ontvangen bewoners en ondernemers informatie van GlasDraad over het project. In oktober starten wij met informatieavonden. Tijdens deze avonden nemen wij u graag mee in de voordelen van glasvezel voor uw regio. Meer informatie over deze informatieavonden vindt u hier.

Mooie kans

GlasDraad-directeur Pieter van Grunsven is enthousiast om te starten in het gebied: “We zijn blij dat we weer aan het werk kunnen in deze bijzondere tijden, waar het belang van een goede internet- en televisieverbinding duidelijk is geworden. De samenwerking met alle betrokkenen is zeer positief. De eerste gesprekken met buurtbewoners laten zien dat er zeker interesse is in glasvezel in de regio. We kijken uit naar een succesvolle vraagbundeling.”

Inschrijven voor glasvezel

Bewoners van de kleine dorpen in de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen zich vanaf 25 september inschrijven voor een glasvezelaansluiting. Dit kan gedaan worden op de inschrijfpagina.

Over GlasDraad Groene Hart

De vraagbundeling is een initiatief van GlasDraad. GlasDraad heeft de ambitie om bewoners en ondernemers van buitengebieden en kleine dorpen toegang te geven tot het supersnelle, betrouwbare én betaalbare glasvezelnetwerk. In regio Groene Hart gaat het in totaal om ruim 4.400 huishoudens en bedrijven.