Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

16 jan ‘19

Het buitengebied van Emmen krijgt glasvezel

In september dit jaar is GlasDraad Drenthe gestart met een campagne om glasvezel in het buitengebied van Emmen te realiseren. De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad Drenthe direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

Na een succesvolle inventarisatiecampagne van de Stichting Snel Internet Emmen (SIBE), werd op 18 september jl. de campagne van GlasDraad Drenthe enthousiast afgetrapt. Bewoners konden zich direct inschrijven bij één van de vier serviceproviders. Onder aanvoering van de stuurgroep van SIBE en in samenwerking met een grote groep lokale ambassadeurs en het GlasDraad glasvezelteam werd de grens van 50% in het laatste weekend van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

Enthousiaste ambassadeurs
“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de stichting SIBE en de grote groep ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad campagneleider Martijn Betlem. “Per direct start de voorbereiding voor de aanleg van het glasvezelnetwerk en richting het einde van de zomer van 2019 verwachten wij dat de eerste adressen al gebruikmaken van supersnelle internetdiensten.”

Globale planning
Inmiddels is GlasDraad Drenthe druk in overleg met de gemeenten en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. De voorbereidingen en materiaalbestellingen gaan nu starten. Naar verwachting gaat in de loop van het voorjaar de schop in de grond en voor het einde van het vierde kwartaal kunnen de meeste huishoudens gebruik maken van glasvezeldiensten. Achteraf inschrijven is nog mogelijk, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van een offerte op maat.