Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

19 apr ‘19

Het buitengebied van Haarlemmermeer krijgt glasvezel!

Op 15 februari jl. werd de campagne van GlasDraad Haarlemmermeer enthousiast afgetrapt. Bewoners konden zich direct aanmelden voor glasvezel. De vraagbundeling is succesvol verlopen en dat betekent dat GlasDraad Haarlemmermeer direct start met de voorbereidingen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.
In samenwerking met een grote groep lokale ambassadeurs en het GlasDraad-glasvezelteam werd de grens van 50% in het laatste weekend van de vraagbundeling gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

Actieve en enthousiaste ambassadeurs

“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de grote groep ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad-campagneleider Henk Jan Witteveen. Ook zijn collega Sjouke van Dijk is enthousiast over deze vraagbundeling: ”We hebben veel positieve berichten ontvangen tijdens de campagne en afgelopen dagen. Bewoners en ondernemers zijn gewoon blij dat glasvezel en daarmee supersnel internet straks een feit is.”

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Haarlemmermeer druk in overleg met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. Over twee weken worden de benodigde materialen besteld en voor de zomer zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt. De planning is dat een deel van de bewoners al in het eerste kwartaal van 2020 wordt voorzien van glasvezel.