Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

18 dec ‘19

Meer dan 92% meldt zich aan voor gratis glasvezel in vijf kernen Krimpenerwaard

Bewoners in de kernen van Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Ouderkerk a/d IJssel en Stolwijk konden zich sinds september van dit jaar aanmelden voor gratis glasvezel van Rekam GlasDraad. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven: meer dan 92% van de bewoners schreef zich in voor de gratis aansluiting! In de vijf kernen starten wij direct met de voorbereidingen op de aanleg van het netwerk. Na de zomer 2020 zullen de eerste woningaansluitingen gerealiseerd gaan worden.

De campagne in de vijf dorpskernen werd begin september enthousiast afgetrapt. Veel bewoners schreven zich direct online in of kwamen langs op een van de vele informatiebijeenkomsten in de regio. Nu meer dan 92% zich heeft aangemeld, is de komst van snel internet ook in de kernen veiliggesteld.

 Wethouder Jan Vente: “In onze gemeente hebben we te maken met het feit dat jonge mensen wegtrekken, omdat er niet voldoende huizen zijn. Wil je een vitale leefgemeenschap houden, dan moet het aantrekkelijk blijven om in een dorp te wonen. Dat betekent dat er een basisschool is, dat er winkels zijn en dat er huizen worden gebouwd die aan alle eisen voldoen van jonge mensen. Snel en betrouwbaar internet is er daar één van. We zijn dan ook verheugd dat Rekam GlasDraad ook in de kernen een glasvezelnetwerk gaat aanleggen.” 

Globale planning

Op korte termijn gaan wij in gesprek met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in de vijf kernen te realiseren. De planning is dat een deel van de bewoners al in de zomer van 2020 wordt voorzien van glasvezel. Na aankomende Kerst worden de materialen besteld en in de loop van februari zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt.