Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

23 dec ‘19

Eerste glasvezelaansluiting in buitengebied Groene Hart is een feit

Begin december is de eerste huisaansluiting geactiveerd van het nieuwe glasvezelnetwerk van GlasDraad Groene Hart. Een bijzondere mijlpaal, die het startpunt vormt voor meer dan 2500 aansluitingen in het buitengebied van het Groene Hart. Na een succesvolle vraagbundeling in 2018 en de daarop volgende aanleg van alle basisinfrastructuur, vormen de huisaansluitingen de laatste fase in dit hele traject. 

Meer internetsnelheid 

Maurice van der Hoorn vormde met zijn gezin het eerste aangemelde adres dat een aansluiting ontving. “Ons woonhuis is nu aangesloten op glasvezel”, vertelt hij. “Dat was zo geregeld. De monteurs hoefden de glasvezel alleen in te blazen. Mijn bedrijf volgt hopelijk snel, want daar kan ik het ook goed gebruiken. Zeker nu ik thuis al merk welke internetsnelheden je haalt. Dan weet je eigenlijk pas wat je mist!”  

Gigantisch project 

Als ambassadeur was Maurice van der Hoorn al vanaf het begin nauw betrokken bij het glasvezelproject. “Daarom is het des te mooier dat het nu eindelijk is gelukt. Je ziet natuurlijk eerst de graafmachines al lange tijd in het gebied, dus dan word je al wat ongeduldig. Maar tegelijkertijd weet ik dat dit een gigantisch project is, waar veel voorbereiding en regelwerk bij komt kijken. ”

2020: het jaar van de afronding

Komend jaar ontvangen alle aangemelde bewoners hun glasvezelaansluiting, waarmee het project zal worden afgerond. Dat stemt Lex Wils, projectleider van de aanleg namens GlasDraad, uiteraard erg tevreden. “De snelheid waarmee we in het Groene Hart kunnen aanleggen ligt een stuk lager dan in andere aanleggebieden. Maar ondanks een trage start begint er nu snelheid te komen in het project. We zijn als GlasDraad enorm blij om de bewoners van het buitengebied in het Groene Hart nu echt aan te gaan sluiten op het glasvezelnetwerk. Een mooie stap voor de gehele regio!”