Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

05 jun ‘24

Update werkzaamheden Borsele juni 2024

Nu de vraagbundeling succesvol is voltooid, willen we u op de hoogte brengen van de volgende stappen.

Momenteel zijn de gesprekken met de gemeente in volle gang en met veel succes: bijna alle locaties voor het plaatsen van de PoP’s zijn vastgesteld, wat een belangrijke stap is in het proces van de aanleg.

Een PoP (Point of Presence) is een centrale plek waar het glasvezelnetwerk wordt verbonden met de woningen in de omgeving en waar providers hun apparatuur installeren.

Hieronder vindt u een overzicht van wat er gaat gebeuren, in duidelijke en begrijpelijke taal:

  1. Schouwen van woningen: de glasvezelkabel naar uw huis te brengen, komen onze medewerkers eerst bij u langs. Zij bepalen de beste route voor de kabel en de plek voor de modem. Als u niet thuis bent, laten we informatie achter voor het maken van een nieuwe afspraak.
  2. Plaatsen van de PoP-centrale: Dit is een belangrijke stap waarbij het centrale punt van het glasvezelnetwerk in uw wijk wordt geïnstalleerd. Dit station zorgt ervoor dat het signaal uw huis bereikt.
  3. Graafwerkzaamheden: We graven geulen voor de glasvezelkabels en leggen speciale buizen waar later de kabels doorheen getrokken worden. Bij uw woning maken we de aansluiting klaar.
  4. Aanleg in uw woning: Voordat we bij u thuis aan de slag gaan, neemt de aannemer contact op voor een afspraak. Zonder deze afspraak kan de aansluiting niet gemaakt worden.

Bewonersavonden

We houden u gedurende het hele proces op de hoogte. Ook organiseren we bewonersavonden waar u alle informatie krijgt en vragen kunt stellen. Zodra we deze avonden organiseren, ontvangt u van ons een uitnodiging per e-mail.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website. Heeft u een concrete vraag voor ons, mailt u die dan naar: borsele@glasdraad.nl