Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

29 jun ‘18

Voorbereidingen GlasDraad-glasvezelnetwerk buitengebied Groene Hart in volle gang

Ook Woerden-west en Bodegraven profiteren van de voorbereidingen.

Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk van GlasDraad in het Groene Hart in volle gang. Er wordt hard gewerkt om zo snel mogelijk glasvezel aan te leggen in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-oost. De buitengebieden van Woerden en Bodegraven profiteren hiervan omdat de gebieden geografisch overlopen.

Vraagbundeling
Daar waar de vraagbundeling in de gebieden van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-oost succesvol is afgerond en de aanleg zeker doorgaat, is de vraagbundeling in Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk nog in volle gang. ”Vanuit de overtuiging dat GlasDraad de vraagbundeling ook daar succesvol zal afronden worden Woerden en Bodegraven alvast meegenomen in deze voorbereidingen. Dat bevordert het proces om straks snel over te gaan tot aanleg”, aldus Pieter van Grunsven, directeur van GlasDraad.

Materialen besteld, engineering afgerond
Infraconcepts, een toonaangevende partner in de breedband-industrie, heeft de opdracht gekregen om alle benodigde materialen te bestellen. Daarnaast heeft BAM Infra Telecom de detailengineering opgeleverd. Dit is noodzakelijk om alle randvoorwaarden voor de bouw te creëren. Hierbij wordt gekeken naar vergunningen en instemmingen om de aanleg mogelijk te maken. Daarnaast wordt ook gekeken naar locaties van de POP-huisjes, de route van de graafwerkzaamheden en de bijbehorende data.

Start aanleg na de zomer
Volgens Van Grunsven loopt GlasDraad uitstekend op schema in de buitengebieden van het Groene Hart. Met de detailengineering in de hand en de bestelling van de materialen geplaatst zijn we zeker dat we na de zomer kunnen starten met de aanleg.