Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

27 sep ‘21

Bouwbrief Bollenstreek

De vakantieperiode is voor veel mensen weer achter de rug en ook wij zijn weer volop aan het werk bij u in de regio.

25 kilometer netwerk

Momenteel is er al ruim 25 km netwerk in de grond gelegd. We hebben dus al meer dan 10% van het netwerk gerealiseerd. Vooral in het deelgebied Voorhout boeken wij veel voortgang gemaakt.

POP locaties

Een netwerk begint altijd met het plaatsen van de zogenaamde POP locaties, dit zijn de locaties waar de apparatuur van de serviceprovider in komt. Eind september worden er weer 2 POP locaties geplaatst, in Noordwijkerhout en Noordwijk.

Eerste huisaansluitingen gemaakt

In Voorhout zijn de eerste huisaansluitingen gemaakt. We moeten hier nog even wachten totdat de providers beschikbaar zijn in onze POP locatie. Als dit gebeurd is kunnen we de woningen gaan activeren. Wij zullen in de bouwbrieven aangeven wanneer u de keuze voor een provider kunt gaan maken.

De planning

Op ons homepagina vindt u de meest recente planning voor alle gebieden.

De planning is voor een aantal gebieden gewijzigd, wegens de volgende redenen:

  • Voordat wij mogen graven zijn er vergunningen nodig van de grondeigenaren (gemeente, waterschap, provincie en privé grondeigenaren). Omdat het gaat om een project van grote omvang, er veel gegraven moet worden, er meerdere partijen aan het werk zijn in de regio. Is er erg veel afstemming met de genoemde partijen nodig, dit is een tijdsintensief traject. Wat meerdere tegenvallers kent.
  • Levering van materialen, momenteel is er wereldwijd maar ook in Nederland extreem veel vraag naar buizen en glasvezelkabels. De levertijd hiervan is veel langer dan voorheen, ook Corona speelt hier een rol in.

Over 6 tot 8 weken kunt u weer een nieuwe update van ons verwachten.