Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

16 dec ‘21

Bouwbrief buitengebied Krimpenerwaard

Wij geven u graag een update over de stand van zaken in de verschillende gebieden. We zullen de updates per gebied doornemen.

Stolwijk en Berkenwoude

In deze gebieden zijn de werkzaamheden helemaal afgerond of in de afrondende fase. De afrondende fase zal voor de meeste gebieden in december aflopen. Dan zijn alle deelnemende huizen voorzien van glasvezel.

Voor de volgende gebieden in Bergambacht (BGA-01) geldt dat de huizen worden aangesloten in januari:

  • Lekdijk Oost
  • Hogedijk te Bergambacht
  • De Provinciale weg
  • Lekdijk West te Schoonhoven
  • De Tiendweg

Gouderak, Bergambacht, Haastrecht en Ouderkerk aan den IJssel

Voor deze gebieden geldt dat de huisaansluitingen plaatsvinden op eind februari. De graafwerkzaamheden zijn al ingezet of gaan bijna beginnen.

Voor nu is dit ook de verwachting in Gouderak (het buitengebied Middelblok, Veerstalblok en het Beijersewegje), op voorwaarde dat wij snel een vergunning krijgen om de graafwerkzaamheden te starten. In Ouderkerk aan den IJssel op de Kerkweg en Oudelandseweg zullen de huisaansluitingen in januari/februari plaatsvinden. De graafwerkzaamheden langs de Provicialeweg west en oost zal in januari/februari worden afgemaakt. In februari/maart kunnen vervolgens de huisaansluitingen plaatsvinden.

Dijk langs de Hollandse IJssel tussen Krimpen aan den IJssel en Gouderak

In verband met de dijkverzwaring (KIJK) kan het netwerk langs de dijk van de Hollandse IJssel nog niet worden aangelegd. Samen met de andere nutspartijen, gemeente en het Hoogheemraadschap wordt een plan uitgewerkt om het netwerk in 2023, in combinatie met nieuwe riolering, gas, water en licht, aan te leggen.

Aangepaste planning

Op onze initiatief pagina vind u de bijgewerkte planning per deelgebied

Wij zullen over 6 tot 8 weken een nieuwe update plaatsen.

Wij wensen u fijne feestdagen!