Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

22 dec ‘21

Bouwbrief Flevoland

Goed nieuws! We hebben inmiddels al ruim 500 km aan netwerk in de grond gelegd, wat betekent dat we al meer dan 97% van het netwerk gerealiseerd hebben. Momenteel worden de laatste aansluitingen gemaakt. Op enkele uitzonderingen na zullen alle aansluitingen eind 2021 gereed zijn voor gebruik. In deze brief geven wij u graag een update over de stand van zaken in de gebieden waar dit bijna het geval is.

Almere Hout en Buitenvaart

Het aansluiten van woningen in Almere Hout en Buitenvaart is in volle gang. De aannemer doet zijn uiterste best om alle woningen nog dit jaar aan te sluiten. Hiermee worden de laatste woningen in dit gebied aangesloten.

Uilenweg/buizerdweg

De laatste aansluitingen liggen aan de uilenweg en buizerdweg. We hebben goed overleg gehad met de gemeente en ook hier zullen de graafwerkzaamheden op korte termijn starten. Het activeren van deze aansluitingen zal waarschijnlijk pas in 2022 plaatsvinden.

Er zijn dan nog een drietal aansluitingen waar wij nog extra tijd voor nodig hebben. Wij zullen met deze 3 apart contact opnemen om een oplossing te vinden.

Heeft u al een abonnement bij een serviceprovider?

Het einde van de werkzaamheden zijn in zicht. Momenteel maken vele bewoners al gebruik van het glasvezelnetwerk. Wij zien dat circa 75 adressen al wel de aansluiting in huis heeft, maar hier nog geen gebruik van maakt. Heeft u nog geen keuze kunnen maken, dan willen wij u vragen om dit op korte termijn te doen. Wenst u geen gebruik te maken van de verbinding? Dan zullen wij hiervoor een extra bedrag bij u in rekening brengen. Wij zullen u hier in januari over informeren.

Benieuwd welke providers leveren op ons glasvezelnetwerk, bekijk hier het overzicht.