Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

28 sep ‘21

Bouwbrief Flevoland

90% van de bewoners aangesloten

Momenteel is er al ruim 90% van de bewoners aangesloten op het netwerk in Flevoland. Helaas is de voortgang de afgelopen tijd wat beperkt geweest. Het verkrijgen van de laatste vergunning bleek om verschillende redenen lastig. Over de meeste nog aan te leggen woningen is intussen overeenstemming verkregen. We hebben hiervoor uiteindelijk meerdere aanpassing op onze plannen moeten doen. Gelukkig kunnen we nu door.

Aangepaste planning Buitenplaats Veluwemeer.

Over de aanleg op de buitenplaatsen is ondertussen overeenstemming verkregen met de betreffende VVE’s. De aanleg zal hier op korte termijn starten en nog in de zomer afgerond zijn. In het najaar van 2021 kunnen ook deze bewoners gebruik maken van ons netwerk.

Lelystad Airpoort (Meerkoetenweg / Talingweg) en Almere Buitenvaart

De bomen analyse is gedaan en de werkzaamheden zijn hier gestart en zullen ook in het najaar van 2021 zijn afgerond. Dan kunnen ook deze bewoners gebruik maken van ons netwerk.

Almere Hout

Ook hier zijn de werkzaamheden gestart. De boring onder de A27 is uitgevoerd en ook de overige boringen zijn gepland. Na de boringen zullen de civiele werkzaamheden starten. Door de raakvlakken met het windmolenpark in aanbouw, de bouw van een nieuwbouwwijk en ligging van een hoogspanningsroute van Tennet zullen hier tijdens de uitvoering nog wel enkele obstakels moeten worden overwonnen. We hopen in het najaar van dit jaar nog de aansluitingen te kunnen activeren.

Uilenweg en Buizerdweg

Voor de aanleg op de Uilenweg hebben we nog geen overeenstemming over het tracé. Ook hier zal nog meer onderzoek nodig zijn voor de aanwezige bomen. We zijn hier ook druk in overleg met de diverse privégrond eigenaren om zo tot een alternatief te komen. We verwachten deze woningen daarom pas in Q4 te kunnen activeren.

Heeft u al een abonnement bij een serviceprovider?

Het einde van de werkzaamheden zijn in zicht. Momenteel maken vele bewoners al gebruik van het glasvezelnetwerk. Wij zien dat circa 75 adressen al wel de aansluiting in huis heeft, maar hier nog geen gebruik van maakt. Heeft u nog geen keuze kunnen maken, dan willen wij u vragen om dit op korte termijn te doen. Wenst u geen gebruik te maken van de verbinding? Dan zullen wij hiervoor een extra bedrag bij u in rekening brengen. Wij zullen u hier binnenkort over informeren.

Benieuwd welke providers leveren op ons glasvezelnetwerk, bekijk hier het overzicht.

Over 6 tot 8 weken kunt u hier een nieuwe update verwachten.