Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

05 feb ‘20

Eerste adressen buitengebied Emmen aangesloten op glasvezelnetwerk

De aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Emmen verloopt voorspoedig. De geul wordt gegraven en de buis wordt gelegd. In de deelgebieden NWEER-01 en KLA-01 is dit werk al gereed en worden de glasvezelkabels in de aangelegde buizen geblazen.

Planning komende periode
De planning is dat het LC – een gebouwtje, dat het hart van het netwerk in Emmen vormt – begin februari wordt geplaatst. In diezelfde periode verwachten wij ook de straatkast van deelgebied NWEER-01 te plaatsen. Zodra dit succesvol is afgerond wordt de energievoorziening aangelegd en kunnen de serviceproviders de actieve apparatuur installeren, testen en in bedrijf stellen. De activiteiten volgen elkaar de komende weken dus in rap tempo op. Het is altijd spannend of alle puzzelstukjes precies op elkaar aansluiten, met name het op tijd beschikbaar hebben van de stroom is een belangrijke mijlpaal.

Huisaansluitingen
In deelgebied NWEER-01 is sinds week 6 (vanaf 3 februari) gestart met het aansluiten van klanten op het glasvezelnetwerk. In het gebied KLA-01 staan deze huisaansluitingen gepland vanaf week 10. De doorlooptijd per gebied is ongeveer 3 weken. Wanneer er geen energievoorziening is en de actieve apparatuur nog niet kan draaien, is de glasvezelverbinding nog niet ‘actief’ te maken. Dit betekent dat er dan ook nog geen diensten beschikbaar zijn. We doen uiteraard ons uiterste best het moment van aansluiten en activeren zo kort mogelijk op elkaar te laten aansluiten.

Bewonersavond 29 januari 2020 (KLA-02 en EMN-01)
Op 29 januari vond in ’t Schienvat in Erica een bewonersavond plaats voor de aangemelde adressen in deelgebieden KLA-02 en EMN-01. Het was een leuke en geslaagde avond, waar goede vragen werden gesteld. Ruim 100 bewoners kwamen op deze avond af. Ook voor de resterende deelgebieden worden in de nabije toekomst bewonersavonden georganiseerd. Hier ontvangt u nog bericht over.