Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

19 sep ‘21

Bouwbrief Krimpenerwaard buitengebied

De scholen zijn weer begonnen, en ook wij zitten niet stil. Want wij zijn buiten hard aan het werk. In deze brief geven we u graag een update over de stand van zaken in de verschillende gebieden.

Stolwijk (STL-01), Vlist (HAT-02) en Berkenwoude (BKW-01)

De werkzaamheden in Stolwijk (STL-01) zijn helemaal afgerond. Ook in Berkenwoude (BKW-01) zijn de werkzaamheden zo goed als afgerond en zijn wij op het Oosteinde, de Schenkel en de Benedenheulseweg druk bezig met de laatste huisaansluitingen.

Op de West- en Oost-Vlisterdijk in Vlist worden momenteel de laatste woningen aangesloten. Helaas wegen de laatste loodjes het zwaarst en kregen we te maken met onvoorziene vertragingen. De verwachting voor Bonrepas in Vlist is dat we de tweede week van september kunnen starten met de huisaansluitingen.

Haastrecht (HAT-01)

In Haastrecht dienen we voor de Provinciale weg onze werkzaamheden af te stemmen met de provincie. Omdat een gecombineerde aanleg met de werkzaamheden niet mogelijk is moeten wij onze werkzaamheden na die van de provincie plannen.

De verwachting is momenteel als volgt:

  • Provinciale weg oost
    • Graven in september
    • Huisaansluitingen in oktober
  • Provinciale weg west
    • Graven in oktober
    • Huisaansluitingen in november

HAT-03

Langs de Steinsedijk zijn we momenteel hard aan het werk. Verder zijn wij gestart met de eerste huisaansluitingen.

Ouderkerk aan den IJssel (OIJ-01 en OIJ-02)

Bij zowel de Tiendweg Oost, als Tiendweg West is de hoofdtrace aangelegd. De planning is dat wij eind september gaan graven en dat de eerste woningen in oktober worden aangesloten.

Wegens een gebrek aan capaciteit bij onze huidige aannemer hebben wij een nieuwe aannemer in de arm genomen voor de aanleg in Ouderkerk. Naar verwachting zullen wij de eerste woningen eind oktober aansluiten.
Wij verwachten binnenkort te starten met de aanleg op de Kerkweg en in Ouderkerk aan den IJssel zijn we druk bezig. We willen in september het project op de Lageweg afsluiten.

Dijk bij Hollandse IJssel

Langs de dijk van de Hollandse IJssel kunnen wij helaas nog geen glasvezel aanleggen in verband met het project KIJK van het Hoogheemraadschap. Hier wordt een gezamenlijke oplossing voor bedacht met Stedin, waterleiding, riolering, glasvezel en de dijkverzwaring.

Gouderak (GDK-01)

In Gouderak wachten we op instemming van het Hoogheemraadschap. Deze vergunningsaanvraagfase duurt langer dan oorspronkelijk gedacht. Er zijn verder geen nieuwe vorderingen.

Bergambacht (BGA-01)

We zijn hard aan de slag in Bergambacht. We hebben te maken met vertraging bij bepaalde adressen. Het is ons doel om het complete gebied af te ronden in november.

Aangepaste planning

Op onze homepagina vind u de bijgewerkte planning per deelgebied

Over 6 tot 8 weken plaatsen wij weer een nieuwe update.