Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

08 jul ‘22

Glasvezel voor ruim 2000 huurwoningen in Zeeuws-Vlaanderen

Woningcorporatie Woongoed Zeeuws-Vlaanderen en glasvezelbedrijf GlasDraad slaan de handen ineen om voor de huurders van de woningcorporatie in de kleine dorpen een glasvezelnetwerk te realiseren. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen geeft hiermee gehoor aan de vragen van provincie en gemeentes om te kijken of een glasvezelaansluiting een toegevoegde waarde heeft voor haar woningen. In totaal heeft Woongoed Zeeuws-Vlaanderen 2.092 woningen aangemeld bij GlasDraad Zeeuws-Vlaanderen.

‘Voor nu en de toekomst’

De corporatie vindt het belangrijk dat iedere bewoner de beschikking heeft over een goede internetverbinding. Ralph van Dijk, directeur/bestuurder: ”Snel en goed internet is voor iedereen van belang. Voor nu en in de toekomst. We zien het dan ook als een meerwaarde in onze woningen. Juist in de kleine kernen waar dit soort netwerken niet zomaar worden aangelegd. Onze huurders hoeven niet verplicht over te stappen naar glasvezel, maar ze krijgen hiermee wel de mogelijkheid en kunnen hiermee soms besparen op maandelijkse kosten voor tv en internet. Ook dat vinden we belangrijk.”

Campagne in volle gang

Momenteel is GlasDraad bezig met de promotiecampagne in Zeeuws-Vlaanderen. Als veertig procent van de inwoners van Zeeuws-Vlaanderen zich heeft ingeschreven voor een glasvezelaansluiting gaat de aanleg door. De aanleg vindt dan plaatst vanaf het einde van 2022 tot en met de zomer van 2024. Momenteel heeft 25% van de inwoners zich al ingeschreven voor glasvezel dat betekent dat met een mooie eindsprint de 40% behaald kan worden. Bewoners kunnen dan profiteren van een stabiele en snelle internetverbinding en zijn voor wat betreft de ontwikkelingen op de digitale snelweg, klaar voor de toekomst.

Meer informatie

Meer informatie over Woongoed Zeeuws-Vlaanderen vindt u op www.woongoed.nl of via Tel: 0115 – 51 00 00