Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

11 jul ‘18

Het buitengebied van Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk krijgt glasvezel van GlasDraad

GlasDraad bereikt in alle deelgebieden de grens van 40%

In mei dit jaar is GlasDraad Groene Hart Zuid gestart met een campagne om glasvezel in het buitengebied van Woerden, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk te realiseren. En met succes. Vandaag, nadat alle contracten zijn ingevoerd, constateren we dat in alle deelgebieden, Woerden-west, Woerden-oost, Oudewater en Bodegraven-Reeuwijk de ondergrens van 40% is behaald.

Succesvolle vraagbundeling

Na een eerdere succesvolle interessepeiling in Woerden en Oudewater, werd begin mei de campagne van GlasDraad Groene Hart Zuid enthousiast afgetrapt. Het gebied werd opgedeeld in 4 deelgebieden welke elk afzonderlijk de 40% grens moest bereiken om verzekerd te zijn van glasvezel. Bewoners konden zich direct inschrijven bij een van de vier serviceproviders. Onder aanvoering van een lokale ambassadeurs en het GlasDraad glasvezelteam werd de grens van 40% in alle deelgebieden op tijd gepasseerd. Daarmee is de komst van snel internet in het buitengebied veiliggesteld.

Actieve en enthousiaste ambassadeurs
“Een groot deel van het succes van deze campagne is mede te danken aan de ongelooflijke inzet van de ambassadeurs uit de regio. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad campagneleiders Sjouke van Dijk en Henk Jan Witteveen. “Na de zomer start de aanleg van het glasvezelnetwerk en richting het einde van dit kalenderjaar verwachten wij dat de eerste adressen al gebruikmaken van supersnelle internetdiensten.”

Globale planning

Inmiddels is GlasDraad Groene Hart Zuid druk in overleg met de gemeenten en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in het buitengebied te realiseren. Voor een deel van het gebied zijn de voorbereidingen en materiaalbestellingen al gestart en de detailengineering wordt al uitgewerkt. Achteraf inschrijven is nog mogelijk, maar omdat de aannemer hier speciaal voor terug moet komen gebeurt dit wel op basis van offerte.

Succesvolle vraagbundeling

Eerder sloot GlasDraad al een succesvolle vraagbundeling af in het buitengebied van Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Teylingen-Oost. Hier wordt de aanleg van glasvezel momenteel voorbereid en de verwachting is dat alle aangemelde huishoudens voor de zomer van 2019 genieten van hun toekomstbestendige glasvezelaansluiting.