Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

03 aug ‘21

Hoera! De kleine dorpskernen van Emmen krijgen glasvezel!

Fantastisch resultaat in Emmen!

Op maandag 26 juli eindigde de campagne van GlasDraad Drenthe. Maar liefst 50% van de bewoners van de kleine dorpskernen van Emmen en de daaromheen liggende adressen heeft zich ingeschreven voor een glasvezelaansluiting. Een prachtig resultaat van de campagne die door Covid-19 ook zijn beperkingen kende.

Dankzij de fantastische hulp van lokale ambassadeurs, EOP/dorpsbelangen, de gemeente, lokale ondernemers en dorpshuizen hebben we alle bewoners kunnen bereiken. En als u zich heeft ingeschreven, willen we ook u van harte bedanken! Mede door uw inschrijving genieten bewoners van een groot deel van de woningen in de kleine dorpskernen en de omliggende adressen straks van gigasnel internet en haarscherpe televisie!

Wat gaat er nu gebeuren?

De campagne is ten einde en dus zijn alle oranje GlasDraadvlaggen en de oranje koeien uit het straatbeeld verdwenen.

We gaan nu op zoek naar een aannemer die de aanleg van glasvezel op zich zal nemen. Zodra de aannemer bekend is, worden de betrokken bewoners hierover geïnformeerd via een brief. Gedurende de gehele aanlegperiode worden de bewoners op de hoogte gehouden van de werkzaamheden.

Als alles volgens planning verloopt, start de aanleg eind van dit jaar en zullen de eerste bewoners in de kleine dorpskernen en de omliggende adressen rond de zomer van 2022 zijn aangesloten. Naar verwachting is het gehele project eind 2022 afgerond. Dan kunnen alle adressen genieten van alle voordelen van glasvezel!