Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

Informatie

Welkom op de informatiepagina van GlasDraad. Deze pagina is bedoeld voor bewoners die gebruikmaken van ons glasvezelnetwerk of bewoners die een zogeheten ‘FTU’ van GlasDraad in de woning hebben. FTU staat voor Fiber Termination Unit, het punt waar de glasvezelaansluiting in uw woning is afgemonteerd. U herkent de FTU aan het witte kastje met de sticker van GlasDraad. Het kan zijn dat er (nog) een kapje van uw huidige of vorige serviceprovider over de FTU heen is geschoven.

Op deze informatiepagina vindt u praktische informatie, bedoeld voor adressen die al zijn aangesloten op glasvezel.


Storingen
Uiteraard doen wij er tijdens de installatie alles aan om de verbindingen zo goed mogelijk op te leveren. Eerst testen wij de verbinding. Daarna stellen wij de verbinding ter beschikking aan de serviceproviders voor gebruik. Toch kan er onverhoopt altijd een probleem of storing ontstaan. Ervaart u problemen bij het gebruik van internet, televisie en/of telefonie via uw glasvezelverbinding? Neem dan contact op met uw serviceprovider. Zij leveren de diensten waar u gebruik van maakt en kunnen samen met u kijken wat het probleem is. Mocht blijken dat het probleem aan ons netwerk ligt, dan schakelt de provider ons direct in om het probleem op te lossen.

Nieuwe bewoner/gebruiker
Gefeliciteerd! U bezit een woning waar een glasvezelaansluiting van GlasDraad is gerealiseerd. Dit betekent dat u gebruik kunt maken van gigasnel internet en haarscherpe televisie via glasvezel. Om deze diensten aan te vragen, of om informatie op te vragen over de providers en hun diensten, verzoeken wij u om naar de website te gaan die van toepassing op uw gebied. Deze website vindt u via de pagina Initiatieven, waar u de gemeente of regio kan kiezen waar u woont. Op de aanbodpagina van die websites vindt u de belangrijkste informatie over het aanbod en de serviceproviders.

Aanmelden voor diensten via glasvezel?
Heeft u een glasvezelaansluiting van GlasDraad in huis, maar maakt u hier nog geen gebruik van? U kunt zich aanmelden bij een van de serviceproviders die diensten leveren over ons netwerk. Kijk hiervoor op de aanbodpagina van het initiatief in uw regio. Een overzicht van onze initiatieven vindt u op deze pagina