Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

28 jun ‘23

Supersnel internet eindelijk binnen handbereik voor inwoners en ondernemers in de buitengebieden en kleine dorpen.

Op dinsdag 27 juni vond de feestelijke ondertekening plaats van de samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwe glasvezelcampagne en -aanleg bij De Willigen, een prachtige kaas- en ijsboerderij in Nigtevecht. Wethouders Anja Vijselaar (De Ronde Venen) en Dick Polman (Stichtse Vecht), samen met bewoners en ambassadeurs uit verschillende dorpen en buitengebieden van De Ronde Venen en Stichtse Vecht, bekrachtigden dit belangrijke moment.

 

GlasDraad lanceert een ambitieuze glasvezelcampagne in Amstelveen, Ouder-Amstel, Ronde Venen en Stichtse Vecht onder de naam GlasDraad Amstel Vecht en Venen. Het doel is om bewoners en ondernemers in kleine dorpen en buitengebieden, zoals Amstelhoek, delen van Vinkeveen, Wilnis, Nieuwer Ter Aa, Nigtevecht, Baambrugge, Oud-Maarsseveen en Tienhoven, toegang te geven tot een betaalbaar en betrouwbaar glasvezelnetwerk met keuze uit 17 serviceproviders. Vanaf 1 september gaat GlasDraad Amstel Vecht en Venen officieel van start in deze gemeenten. Bewoners kunnen zich echter al vanaf medio juli op de website oriënteren.

 

Inschrijven voor glasvezel

De samenwerkingsovereenkomst legt de basis voor de komst van glasvezel in deze regio. Als minimaal 45% van de adressen zich vóór 27 november 2023 aanmeldt, zal de glasvezelinfrastructuur worden gerealiseerd. Vanaf medio augustus ontvangen bewoners uitgebreide informatie via brieven en informatiekrantjes over glasvezel, de planning en het aanbod. Ook worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd vanaf begin september.

 

Pieter van Grunsven, directeur van GlasDraad Nederland:

“Deze belangrijke stap onderstreept onze gezamenlijke ambitie om zoveel mogelijk mensen in Ouder-Amstel, Stichtse Vecht, Ronde Venen en Amstelveen een supersnelle glasvezelaansluiting en alle bijkomende voordelen te bieden. We zijn vastberaden om deze moderne digitale infrastructuur te realiseren op plaatsen waar tot op heden geen netwerk is aangelegd. Samen met de gemeentes, inwoners en bedrijven zullen we een toekomstbestendige internetverbinding aanleggen waar alle inwoners en ondernemers in de regio al in 2024 van kunnen profiteren.”