Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

19 apr ‘21

Update werkzaamheden Krimpenerwaard kernen

Het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zit er alweer op. De lente is begonnen en de zon laat zich zien. En wij ook, want we zijn volop aan het werk in Krimpenerwaard.

Stolwijk (STL-01), Vlist (HAT-02) en Berkenwoude (BKW-01)

In de gebieden Stolwijk, Vlist en Berkenwoude zijn we nagenoeg klaar. De werkzaamheden met de laatste adressen zijn in volle gang. In Vlist maken de eerste woningen al gebruik van glasvezel en in Berkenwoude is de kapotte drinkwaterleiding onlangs gerepareerd. We verwachten onze werkzaamheden in Stolwijk, Vlist en Berkenwoude deze maand af te ronden.

Haastrecht (HAT-01 en HAT-03)

In de wijk Agterpoort wordt het glasvezelnetwerk aangelegd in combinatie met een project van de gemeente. Dit project is echter vertraagd door trillinghinder. In de rest van Haastrecht starten de graafwerkzaamheden de komende weken. We verwachten de huisaansluitingen te realiseren begin mei.

Ouderkerk aan den IJssel (OIJ-01)

We verwachten in mei te starten met onze werkzaamheden. Als alles conform planning verloopt, kunnen we in juni de huizen aansluiten. Rond de Heemraadsweg wordt het glasvezelnetwerk aangelegd in combinatie met een project van de gemeente. De gemeente heeft hier nog geen planning van, we hopen hier de komende maanden meer over te horen.

Gouderak (GDK-01)

In Gouderak loopt alles conform planning. Er zijn geen nieuwe ontwikkelingen. We starten in mei met onze werkzaamheden, om in juni de huisaansluitingen te realiseren.

Aangepaste planning

Op de website voor kleine kernen in Krimpenerwaard vind u de laatste status van de planning.