Doe de postcodecheck

Glasvezel, ook voor u?

12 jan ‘18

Voorbereidingen aanleg glasvezel in volle gang

Begin vorige maand was het eindelijk zover. De komst van glasvezel in het buitengebied van Westerwolde en Stadskanaal werd een feit. In samenwerking met de Stichting Snel Internet Westerwolde en Stadskanaal en de deelnemende gemeenten peilde Mabin Groningen de vraag, waarbij 53% van de bewoners zich aanmeldde bij één van de vier dienstenaanbieders.

De voorbereidingen voor de aanleg van het netwerk zijn momenteel in volle gang. De aannemer is druk bezig met het verwerven van materiaal en de uitwerking van de zogenaamde detailengineering van de eerste gebieden. Dit is noodzakelijk om alle randvoorwaarden voor de bouw te creëren. Hierbij wordt ook gekeken naar vergunningen en instemmingen om de aanleg mogelijk te maken. Ook de noodzakelijke afstemming met nutsbedrijven bevindt zich in een vergevorderd stadium. Er zijn immers diverse belangen die gerespecteerd moeten worden, zoals gas, water, elektra en uiteraard de natuur.

Globale bouwplanning

Na de noodzakelijke voorbereidingen starten wij zo snel mogelijk met de aanleg van het glasvezelnetwerk, zodat alle aangemelde adressen kunnen genieten van razendsnel internet. Eind deze maand verwachten wij een globale bouwplanning per deelgebied te kunnen communiceren via onze website (mabingroningen.nl). Zo kunnen bewoners zien wanneer er in welk dorp zal worden gegraven.